Sunday, July 29, 2007

Ohjeita suomeksi,

Ciao,


Kirjoittelen teille jotain ohjeita, että on helpompaa käyttää koko päiväkirjasivustoa. Suurimmaksi osaksi kirjoittelen englanniksi, mutta kirjoitusten lomasta löytyy paljon valokuvia ja yritän kirjoittaa myös usein suomeksi. (Ainakin kerran viikossa kuulumisia!)

LINKIT JA NAVIGOINTI

Kaikki linkit aukeaa samaan ikkunaan, joten pääset takaisin päiväkirja-sivulle sillä back-nappulalla joka on internet-ikkunassa ylhäällä, vasemmalle osoittava nuoli. Kaikista mihin mikä tahansa linkki johdattaa pääsee takaisinpäin näin. Jokaisen sivun alalaidassa on linkit "Newer Posts" ja "Home" ja "Older Posts". Newer Posts - pääset uudempiin kirjoituksiin. Home - pääset aivan alkuun. Older Posts - pääset vanhempiin kirjoituksiin.

Sivuston laidassa on "Blog Archive", jonka alta voit valita tietyn kirjoituksen luettavaksi otsikon ja/tai kuukauden mukaan. Klikkaamalla kuukauden nimeä sinulle avautuu kaikki tuona kuuna kirjoitetut tekstit.

KUVAT

niitä pääsee lähemmin tarkastelemaan, kun klikkaa mitä tahansa minun sivuille pistämää kuvaa.

KOMMENTIT / TERVEISET

Kommentteja ja muita viestejä voi jättää kirjoitusten alareunasta löytyvän linkin "x comments" takana. Siellä voit kirjoittaa joko "Other" kirjoittajana, jolloin sinulta kysytään nimeä ja internetsivun osoitetta. Voit kirjoittaa vain nimi kohtaa oman nimesi ja jättää internetsivusto-kohtaan vastaamatta. Kumpaankaan ei ole pakko vastata. Tai voit kirjoittaa "Anynomous"ina, jolloin olisi suotavaa, että laitat nimesi viestin loppuun.

VAIN SUOMEKSI

Voit lukea pelkästään suomeksi kirjoittamani kirjoitukset, klikkaamalla vasemmalta löytyvää linkkiä "suomeksi" Labels-otsikon alta. Pääset sinne myös tämän kirjoituksen alta, klikkaamalla "Labels: suomeksi". Jotkut kirjoitukset olen kirjoittanut sekä englanniksi että suomeksi, joten suomenkielinen osuus saattaa löytyä vähän alempaa.

LABELS

Olen otsikoinut myös muita kirjoituksia erilaisilla hakusanoilla. Voit hakea esimerkiksi vain kirjoitukset, jossa on mukana kuvia, klikkaamalla "photographs". En ole linkittänyt niitä, joissa on muiden ottamia kuvia tai muuten internetin saloista lainattuja kuvia/karttoja.

No comments: