Friday, August 10, 2007

Kämppä,

Olen löytänyt mukavan kämpän, jossa asuisi minun lisäkseni 3 italialaista tyttöä: Anna, Chiara ja Valeria. Valerian isä omistaa kämpän. Talosta vapautui yksi sänkypaikka, koska Alessandra lähtee vuodeksi Saksaan opiskelemaan. Italiassa on tapana, ettei opiskelupaikkakunnilla vietetä sen enempää aikaa kun on tarvis. Jokainen noista tytöistä siis matkustaa kotiin viikonlopuiksi. Joka viikonlopuksi. Koska opiskelupaikkakunnan kämppä ei ole pääkoti, niin pienempikin tila riittää. Siksi monesti makuuhuoneet jaetaan. Näin ei samanlaista yksityisyyskuplaa pääse tulemaan, mikä taas suomalaisilla on kovin yleistä. Minäkin jaan huoneen Annan kanssa.

Anna (23) asuu Bresciassa, joka on Lombardyn alueella. Brescia sijaitsee noin 150 kilometrin päässä Padovasta (suurinpiirtein siis sama kuin Helsinki-Turku). Hän ja Valeria (21) opiskelevat Padovan yliopistossa taidehistoriaa. Chiara (21) opiskelee filosofiaa. Molemmat, Valeria ja Chiara, ovat Bellunosta, joka on Padovan tavoin Veneton alueella. Välimatkat voivat silti näiden alueiden sisällä olla pitkät ja Bellunostakin on yli 100 kilometria Padovaan. Annan mukaan Valeria ja Chiara ovat vähän ujompia kuin hän itse, mutta ajan kanssa he avautuvat vähän enemmän. (Kuulostaa ihan suomalaiselta.)

Kuitenkin... sopimusneuvottelut on vielä käynnissä. Italiassa ei myöskään ole sellaista käytäntöä kuin Suomessa, että ihan normaali alivuokralaisuussopimus olisi vain asunnon omistajan ja alivuokralaisen välinen juttu. Nimet vaan paperin alle. Italiassa sopimuksen tekee lakitoimisto ja siitä pitää maksaa vielä 50 euroa poliisille, jotta se on täysin laillisesti voimassa. Ihan mielenkiintoinen härdelli tulossa. Valeria meni tällä viikolla ottamaan selvää kaikista lain mutkista. Vielä en ole kuullut hänestä mitään.

Padovassa kaikki käyttävät pyörää. Myös asunnolta yliopistolle on 15minuutin pyöräilymatka. Anna kertoi minulle, että useimmat opiskelijat ostavat pyöränsä poliisin huutokaupasta. Hän oli ostanut omansa 48 eurolla, mutta halvemmallakin kuulemma lähtee. Asunnolta menee myös bussilinja (10) rautatieasemalle 10 minuutin välein. Matka kestää myös sen 10-15 minuuttia.

Lähetin tuossa viikko sitten papereita Suomen Italian suurlähetystöön, mutta he eivät ole käsitykseni mukaan vielä saaneet papereitani. Olen lähettänyt kahdesti kysymyksen, koska postin mukana lähti kuitenkin arvokkaita papereita. Apostillellinen yo-todistuksen kopio ja suht'kalliit italian käännökset todistuksesta ja apostillesta sekä läsnäolotodistus ammattikorkeasta. Lisäksi juuri se henkilö joka minulle tarvittavan paperini kirjoittaa lähti lähetystöstä lomalle eilen tai tänään. Sain aamulla sieltä luultavasti italialaiselta harjoittelijalta mielenkiintoisen viestin, joka ilmoitti että Satu lähti lomalle ja "minä en apuu sinua". Eikä muuta.

Nyt sitten vain odotellessa. Piinavan odotuksen kanssa on välillä niin raivostuttavaa elää. Asunto ja tuo suurlähetystön kirjoittama paperi ovat kuitenkin tärkeimmät osat, jotta saan kaiken järjestettyä.

No comments: