Tuesday, September 18, 2007

Muumilaakson marraskuu by Tove Jansson

Jonakin aikaisena aamuna Nuuskamuikkunen heräsi teltassaan Muumilaaksossa ja huomasi, että ilmassa oli syksyn ja lähtemisen tuntu.

Lähtö tulee hypyn lailla! Yhtäkkiä kaikki on muuttunut, eikä lähtijä saa hukata minuuttiakaan, hän nyhtää teltan kepit maasta ja sammuttaa hiilloksen sukkelasti, ennen kuin kukaan ehtii estellä häntä taikka tulla mitään utelemaan; reppua selkään nostaessaan, hän hyppelee, ja lopulta hän on tiellä, yks kaks rauhallisena kuin ties mikä vaeltava puu, jossa yksikään lehti ei liiku. Teltan paikalla on vain tyhjä suorakulmio, vaalennutta ruohoa ja myöhemmin aamulla ystävät heräävät ja sanovat: Hän on lähtenyt, syksy tulee.

4 comments:

Anonymous said...

Miks Tove sanoo kaiken ihanan kamalan oikein. :'/ Sain sun osoitteenmuutoskortin, kiitos! -Anna

Milla said...

Tove osaa kyl. Aattelin aluks et vien sinne muumimukit tuliaiseks, mut sit päätinkin säästää ne joulukslahjoiks, et kerkeen tutustuttaa ne Toven päänsisäseen maailmaan ekana :) En vaan keksi et miten sen helposti teen.

Anonymous said...

Hehe joo mut toi on parempi. :) Ei mee sit ainakaan "hukkaan". Voit silleen pikkuhiljaa ujuttaa niille muumien viisauksia. -Anna

Milla said...

Oon käyttäny jo nyt ihan hirveesti rahaa ja viel tekis mieli ostaa yks englannin kielinen muumikirja. :) Mulla tulee kyl ikävä sua! Tuu teelle sit! :)