Thursday, October 11, 2007

Sangria party and tour of Padova,

071007 klo 18:55

Menin Sangria-bileisiin vaikka vähän ennen lähtöä alkoi kovemman asteikon päänsärky. Perillä olin vain joitain minuutteja ennen kymmentä, enkä nähnyt ketään missään. Matkalla Prato della Vallen keskustaan tapasin saksalaisen Susannen, jonka kanssa ihmeteltiin tovi missä kaikki on. Paikalle saapui kuitenkin pian italialainen Alexandro. Hän sanoi, että joku hänen kaverinsa on ollut Suomessa ja etsii jotkakuta kenen kanssa pitää suomenkielen taitoaan yllä. "I'm here!" Se keskustelu tyrehtyi kuitenkin todella nopeasti. En tiedä kuinka tosissaan olen nyt suomalaista jutteluseuraa saamassa.

Näin pian Hannan ja Shane saapui myös paikalle. Päänsärky vain voimistui mitä enemmän ihmisiä saapui paikalle ja mitä kylmempi alkoi tulla. Tsekkiläiselle tytölle selitinkin, että olen pahoillani kun olen niin hiljainen, enkä yleensä ole sellainen, mutta päänsärky saa hiljenemään. Juttelin monelle ihmiselle ja tänään Hanna totesikin, että oli tavallaan tosi kummallista miten avoimia ihmiset oli eilen. Kaikki oli valmiita kertomaan itsestään ja juttelemaan kenelle tahansa. Hienoa, mut varmasti aika ainutlaatuinen tilaisuus. Kaikkien on kuitenkin löydettävä ystäviä.

Sangriaa hakiessa olin kuulevinani suomalaisen sanan ja jäin kuuntelemaan jos kuulisin samasta suunnasta lisää. Tulihan sitä! "SUOMALAINEN!" "Oii, mä katoinkin et suomalaisennäköinen tyttö!" Nelli, Kerttu ja kolmas tyttö, jonka nimeän en muista, on täällä tekemässä harjoitteluaan. Opiskelevat Kuopiossa jotain sairaanhoitoon liittyvää. Vaihdettiin puhelinnumeroita ja lupasin soitella, jotta nähtäis :)

Näin myös Siljen, jonka piti alunperin tulla asumaan Annan ja minun kanssa. Hain häntä hirvittävästä joukosta ihmisiä. Jos Laureassa on yleensä vaja sata vaihtaria, niin täällä niitä on kuulopuheitten mukaan 600. Bileissä oli varmasti yli 100 ihmistä. Totesinkin monesti itsekseni ja ääneenkin, että on aivan mahdotonta tutustua kaikkiin, johon taas olen Suomessa tottunut. Vaihtarit olen tiennyt kaikki ainakin pärstän mukaan. Täällä se on aivan mahdottomuus. Shane osui ensin kohdalle ja sanoin etsiväni norjalaista tyttöä. Silje sattuikin olemaan ihan vieressä ja sitten alkoi ujostuttaa. Hän puhui niin intensiivisesti jonkun pojan kanssa. Juttelin hetken Shanen kanssa ja hän totesi, että pitää jotenkin päästä ryhmään sisään. Juteltiin siinä hetki ja olin jo valmis menemään Shanen mukana juttelemaan Hollyn kanssa, jolla on aivan uskomaton taito päästä juttusille kaikkien kanssa. Yhtäkkiä Shane kierähti ympäri ehti sanoa vain: "Here we go!" Rupesi juttelemaan Siljen ryhmään :D Uskomaton. Pääsin kuin pääsinkin Siljen juttusille. Myöhemmin kiitinkin Shanea tuosta :)

Hassua kun aluksi Silje jutteli mulle italiaksi. Kyseli kaikenlaista ja osittain keskusteltiin niin että minä vastasin englanniksi ja hän puhui italiaksi. Vähän ajan päästä totesi, että liian hankalaa ja alkoi jutella englanniksi. Selitti olleensa Sienassa italian kurssilla ja siellä kaikki juttelivat huonoa italiaa, niin ei enää välitä siitä. Minunkin siis pitää yrittää samalla periaattella. Kuitenkin ihan ihailtavaa. Hän vain sönkkäsi italiaa sen minkä pystyi ja kerkesi. Juttelikin ihmisten kanssa vissiin aika syvällisiäkin italiaksi.

Simona tuli juttelemaan. Se on kyllä kanssa ihana tyttö :) Oli kauheen tuohtunu romanialaisista. Juteltiinkin pitkään romanialaisten maineesta eripuolilla maailmaa. Selitin, että kaikki mitä tiedän Romaniasta on romanit, jotka on Suomessa niitä kiertolaisia (gipsy) isoissa mekoissa, joilla on maine varastelussa. Simona sanoi, että se on kaikkein huonoin puoli Romaniassa, mutta suurin osa ihmisistä on ihan rehellisiä kansalaisia. Kaikissa muissa maissa romanialaiset käyttäytyy aivan röyhkeästi ja hän pitää mielellään suunsa kiinni romanialaisuudestaan ja ettei halua täällä päästä romanialaisten keskuuteen. Italialaisilla on myös todella huono kuva romanialaisista. Simonan mukaan ihan aiheesta, mutta myös huono homma hänelle, joka on ihan kunnon kansalainen.

Päänsärky paheni pahenemistaan ja päätin lähteä kotiin. Simona pyysi mua seuraavaksi päiväksi mukaansa Venetsiaan. Hän ja joitain muita olivat menossa. Totesin päänsärkyni kanssa olla ihan hyvä jättää menemättä. Sovittiin, että soitellaan ja nähdään jossain vaiheessa :)

Menin vielä sanomaan moikat Hannalle ja Judithille. Etsin vielä Shanen, joka oli Hollyn ryhmässä. Holly moikkasi iloisesti. "I just came here to say hi and that I'm going. I have a terrible headache!" Shane oli lähdössä hakemaan kotoaan punkkua. Menin sitten samaa matkaa, kun pääsen nopeampaa mennen muurin viertä pitkin kotiin kuin kaupungin läpi. Sovittiin, että nähtäisiin joku päivä viikolla ja hän tulisi vuorostaan tänne käymään. Muistin tänään, että Anna maalaa huoneen meidän huoneen seinät juuri huomenna. Lähetin viestiä, jos tehtäisiin jotain muuta ja tultaisiin tänne toiste.



Kotona päänsärky oli jo niin paha, että silmissä sumeni ja oli todella huono olo. Pesin kasvot ja keitin kamomilla-teetä, rauhoittamaan oloa. Mutten päässyt juomiseen asti, kun sänkyyn päästessä en voinut enää liikkua, ettei mitään kohtalokkaampaa olisi mennyt päässä rikki. Eipä ole koskaan ollut niin pahaa migreenikohtausta. Hyvään saumaan vielä osu. Nukuin kuitenkin suht'hyvin ja pitkään viimeinkin.




Tänään on taas parempi olo, vaikkakin vieläkin vähän hönö. Harmittaa kun en päässyt tutustumaan ihmisiin vieläkään oikein kunnolla. Onneksi noita tapahtumia on vielä tuleman.

Tänään kävelin Via Montàa pitkin ja otin kuvia. Tässä teille parhaimmistoa:


Norinan sisàànkàynti.
Norina's doorway.


Tààltà lòytyy paljon taloja, jotka nàyttàà hylàtyiltà, vaikka eivàt ole.
There's a lot of houses here that look abanoned but aren't.















Oli sunnuntai ja kaikki nàkemàni ihmiset tuntu olevan menossa kirkkoon.
It was Sunday and seemed like all the people I saw were going to the church.



Tàtà làhemmàksi en pààse Suomen vàriloistoa.
The closest I get to the colourfulness of Finland.



Illemmalla näin Hannan. Mentiin kahville ja käveltiin ympäriinsä jutellen. Tulos oli, että mennään tässä parin viikon päästä varmaan Bolognaan pitkäksi viikonlopuksi. Lähdetään to-illalla ja tullaan sunnuntaina. Sen enempää ei vielä suunniteltu :)

Hanna.

Illalla ennen kun tytòt tuli kotiin.
In the evening before the other girls came home. Mmm.. something to be jealous of!


3 comments:

Anonymous said...

Menen jo aivan sekaisin nimissä. Olen jo aivan pihalla kuka on kukin :P

Laura said...

joo, mulla on vähän sama ongelma:D

Milla said...

oon arvannu sen ja aikomuksena ois tehà naamagalleria sellainen pieni huomaamaton, mutta kuvien lataaminen ei onnistu tàllà hetkellà tààltà kahvilasta, niin teen sen heti kun netti saapuu taloon!